Activitats

PROPOSTES DIDÀCTIQUES EN LÍNIA PER A ESCOLARS, INFANTS I FAMÍLIES

 

Presentació

 

Escriure una carta, posar-la dins d’un sobre, adherir-hi un segell, escriure-hi l’adreça i dipositar-la en una bústia perquè faci el seu viatge, rebre-la, obrir-la i respondre-la són actes que estan desapareixent de la nostra vida quotidiana, però han estat una constant històrica que ha evolucionat amb el pas del temps i de les cultures.

Els testimonis materials d’aquesta evolució formen la col·lecció digitalitzada del Museu Postal d’Andorra.

Descobrir el correu com un fet cultural, la singularitat del món filatèlic a Andorra i el segell com una forma d’art són els punts clau del missatge que vol transmetre el Museu Postal  i són el punt de partida de les activitats didàctiques presentades en aquest dossier.

 

Objectius didàctics

 

  • Descobrir el patrimoni filatèlic treballant la història postal i la col·lecció filatèlica, i utilitzant el segell com a font d’informació històrica, artística, etc.

  • La comunicació: és el fil conductor del Museu Postal d’Andorra i el tema que es desenvolupa en les activitats proposades.

  • Utilitzar recursos didàctics, creatius, sensorials i divertits per apropar la naturalesa del sistema postal als alumnes, i observar-ne l’evolució en el temps i en l’espai, en funció de factors socioculturals, polítics, econòmics, geogràfics, tecnològics, etc.

  • Aprendre què és una carta, un segell, el correu, el sistema postal, etc.

  • Descobrir els tipus de carta: la carta com a acompanyant de tramesa de material i documents, la carta com a document científic, la carta com a font històrica, etc.

Actes

Actes

Llegir més

TALLER 1. EL VIATGE D’UNA CARTA

TALLER 1. EL VIATGE D’UNA CARTA

Llegir més

TALLER 2. ESCRIU LA TEVA CARTA

TALLER 2. ESCRIU LA TEVA CARTA

Llegir més

TALLER 3. FES EL TEU SOBRE

TALLER 3. FES EL TEU SOBRE

Llegir més